PDF Dosyasında Belirtme Özelliğini Ayarlama

Aspose.PDF for .NET, C# dilinde PDF belgeleri oluşturmaya, işlemeye ve dönüştürmeye yönelik güçlü bir kitaplıktır. Bu kitaplığın sağladığı özelliklerden biri, PDF belgelerindeki serbest metin açıklamaları için belirtme çizgisi özelliklerini ayarlama yeteneğidir. Bu, kullanılarak yapılabilir.FreeTextAnnotation belirtme çizgileriyle ek açıklamalar oluşturmanıza olanak tanıyan sınıf.

Bu eğitimde, C#’ta Aspose.PDF for .NET kullanarak serbest metin açıklaması için belirtme çizgisi özelliklerini ayarlama sürecinde size rehberlik edeceğiz. Başlamak için aşağıdaki adımları izleyin.

Aspose.PDF for .NET’i yükleyin

Henüz yapmadıysanız, yapmanız gerekecekindirmek ve Aspose.PDF for .NET’i Aspose Sürümlerinden veya NuGet paket yöneticisi aracılığıyla yükleyin.

1. Adım: Yeni bir PDF belgesi oluşturun

kullanarak yeni bir PDF belgesi oluşturun.Documentsınıf Aspose.PDF for .NET tarafından sağlanmıştır.

// Belgeler dizininin yolu.
string dataDir = "YOUR DOCUMENT DIRECTORY";
Document doc = new Document();

2. Adım: Belgeye yeni bir sayfa ekleyin

kullanarak belgeye yeni bir sayfa ekleyin.Pages koleksiyonuDocument sınıf.

Page page = doc.Pages.Add();

3. Adım: Varsayılan görünümü ayarlayın

Yeni bir açıklama oluşturarak serbest metin açıklamasının varsayılan görünümünü ayarlayın.DefaultAppearance nesne ve onun gibi özelliklerinin ayarlanmasıTextColor VeFontSize.

DefaultAppearance da = new DefaultAppearance();
da.TextColor = System.Drawing.Color.Red;
da.FontSize = 10;

4. Adım: Belirtme çizgisiyle serbest metin ek açıklaması oluşturun

kullanarak yeni bir serbest metin ek açıklaması oluşturun.FreeTextAnnotation sınıf. Yı kurIntent mülkiyetFreeTextIntent.FreeTextCallout Bunun bir belirtme çizgisi ek açıklaması olduğunu belirtmek için. Yı kurEndingStyle mülkiyetLineEnding.OpenArrow belirtme çizgisinin sonundaki okun stilini belirtmek için. Yı kurCallout bir dizi özellikPoint sayfada belirtme çizgisinin çizilmesi gereken noktaları temsil eden nesneler.

FreeTextAnnotation fta = new FreeTextAnnotation(page, new Rectangle(422.25, 645.75, 583.5, 702.75), da);
fta.Intent = FreeTextIntent.FreeTextCallout;
fta.EndingStyle = LineEnding.OpenArrow;
fta.Callout = new Point[]
{
    new Point(428.25,651.75), new Point(462.75,681.375), new Point(474,681.375)
};

5. Adım: Serbest metin açıklamasını sayfaya ekleyin

Serbest metin açıklamasını kullanarak sayfaya ekleyin.Annotations koleksiyonuPage sınıf.

page.Annotations.Add(fta);

6. Adım: Ek açıklamaya metin ekleyin

ayarlayarak ek açıklamaya metin ekleyin.RichTextözelliği, biçimlendirilmiş bir XML dizisinin özelliğidir. Bu eğitimde metin rengini kırmızıya ve yazı tipi boyutunu 9’a ayarlıyoruz.

fta.RichText = "<body xmlns=\"http://www.w3.org/1999/xhtml\" xmlns:xfa=\"http://www.xfa.org/schema/xfa-data/1.0/\" xfa:APIVersion=\"Acrobat:11.0.23\" xfa:spec=\"2.0.2\" style=\"renk:#FF

Adım 7: belgeyi kaydedin

Şimdi aşağıdaki kodu kullanarak belgeyi kaydedin:

doc.Save(dataDir + "SetCalloutProperty.pdf")

Aspose.PDF for .NET kullanarak Set Callout Property için örnek kaynak kodu

// Belgeler dizininin yolu.
string dataDir = "YOUR DOCUMENT DIRECTORY";

Document doc = new Document();
Page page = doc.Pages.Add();
DefaultAppearance da = new DefaultAppearance();
da.TextColor = System.Drawing.Color.Red;
da.FontSize = 10;
FreeTextAnnotation fta = new FreeTextAnnotation(page, new Rectangle(422.25, 645.75, 583.5, 702.75), da);
fta.Intent = FreeTextIntent.FreeTextCallout;
fta.EndingStyle = LineEnding.OpenArrow;
fta.Callout = new Point[]
{
	new Point(428.25,651.75), new Point(462.75,681.375), new Point(474,681.375)
};
page.Annotations.Add(fta);
fta.RichText = "<body xmlns=\"http://www.w3.org/1999/xhtml\" xmlns:xfa=\"http://www.xfa.org/schema/xfa-data/1.0/\" xfa:APIVersion=\"Acrobat:11.0.23\" xfa:spec=\"2.0.2\" style=\"color:#FF0000;font-weight:normal;font-style:normal;font-stretch:normal\"><p dir=\"ltr\"> <span style=\"font-size:9.0pt;font-family:Helvetica\">Bu bir örnektir</span></p></body>";
doc.Save(dataDir + "SetCalloutProperty.pdf");

Çözüm

Bu eğitimde, Aspose.PDF for .NET kullanarak bir PDF belgesindeki serbest metin açıklaması için belirtme çizgisi özelliklerinin nasıl ayarlanacağını araştırdık. Belirtme çizgisi ek açıklamaları, bir belgedeki belirli alanlarla ilgili ek bilgi veya açıklamalar sağlamak için kullanışlıdır. Aspose.PDF for .NET, PDF dosyalarıyla çalışmak için, belirtme çizgileri gibi ek açıklamaların oluşturulması ve özelleştirilmesi de dahil olmak üzere çok çeşitli özellikler ve yetenekler sağlar. Geliştiriciler, adım adım kılavuzu izleyerek ve sağlanan C# kaynak kodunu kullanarak, PDF belgelerine belirtme çizgileri ek açıklamalarını kolayca uygulayabilir, belgelerinin kullanılabilirliğini ve netliğini artırabilir. Aspose.PDF for .NET, .NET uygulamalarındaki PDF işlemleri için çok yönlü ve güvenilir bir kitaplıktır ve PDF ile ilgili çeşitli görevleri verimli bir şekilde gerçekleştirmek için güçlü araçlar sunar.

PDF dosyasındaki belirtme çizgisi özelliğini ayarlamak için SSS

S: PDF belgesindeki belirtme çizgisi açıklaması nedir?

C: PDF belgesindeki belirtme çizgisi ek açıklaması, belgedeki belirli bir alanı işaret eden öncü çizgiye sahip bir metin kutusu oluşturmanıza olanak tanıyan bir ek açıklama türüdür. Genellikle belgedeki belirli bir bölüm veya öğeyle ilgili ek bilgi veya yorum sağlamak için kullanılır.

S: Belirtme çizgisi açıklamasının görünümünü Aspose.PDF for .NET’i kullanarak özelleştirebilir miyim?

C: Evet, belirtme çizgisi ek açıklamasının renk, yazı tipi boyutu, metin hizalaması, çizgi stili, ok stili ve daha fazlası gibi çeşitli özelliklerini özelleştirebilirsiniz.

S: Belirtme çizgisi ek açıklamasına nasıl metin eklerim?

C: Belirtme çizgisi ek açıklamasına metin eklemek içinRichText mülkiyetiFreeTextAnnotation nesne.RichText özelliği, belirtme çizgisi ek açıklamasında görüntülenecek metni temsil eden biçimlendirilmiş XML dizesini alır.

S: Aspose.PDF for .NET’i kullanarak bir PDF belgesine birden fazla belirtme çizgisi ek açıklaması ekleyebilir miyim?

C: Evet, bir PDF belgesinde birden çok belirtme çizgisi ek açıklaması oluşturabilirsiniz.FreeTextAnnotationnesneyi kullanma ve bunları belgedeki farklı sayfalara veya konumlara ekleme.